La Marxa de Torxes 2015 a Terrassa serà molt especial.


Aquest matí s'ha presentat a Terrassa la Marxa de Torxes 2015, que per cinquè any consecutiu organitza en el format actual la "Comissió 4 de setembre" en homenatge als terrassencs que varen resistir i sofrir l'atac i assassinats de les tropes borbòniques de Felip V els dies 3,4 i 5 de setembre de 1713.

Xavier Ordeix, president d'Òmnium Cultural de Terrassa, entitat que aixopluga la Comissió ciutadana 4 de setembre, ha remarcat que enguany és una marxa especial, tenint en compte la situació actual al nostre País, amb la celebració de la Diada el proper 11 de setembre i les eleccions el dia 27.

Aquesta motivació especial fa que també es prevegi un increment de la participació a la Marxa, que l’any anterior ja va batre rècords, amb més de 4000 participants.


Ordeix i Pons, durant la presentació de la Marxa
Aleix Pons, portaveu de la Comissió 4 de setembre, ha explicat les novetats d'enguany, com la de fer la presentació al Racó de Sant Galderic, al costat del Mercat de la Independència, lloc on estava situat el Portal de la Guia per on van entrar els soldats borbònics provocant les primeres baixes en als terrassencs que defensaven la vila.

De fet, ens explica que només s'ha trobar una foto de finals del S.XIX realitzada per Adrià Torija abans de que al 1882 fos enderrocat. Aquest troballa l'ha feta en Rafael Aróztegui que és el convidat per fer el pregó final de la marxa de Torxes d'aquest any a la Torre del Palau.

El recorregut serà el de cada any, començant a les 8 del vespre del 4 de setembre a la Plaça Vella – Font Vella – Passeig – Sant Cristòfol – Sant Pau – Cardaire – Sant Pere – Raval de Montserrat – Cremat i Gavatxons – Torre del Palau i amb l'animació del Ball de Serrallonga, El Drac Baluk Astharot, Bastoners de l’Antic Poble de Sant Pere, Grallers i Tabalers i Terrassa Ciutat Coral.